FERROLIGHT Design schittert aan Noordeinde

Wethouder Floor van de Velde verrichtte de officiële opening voor de nieuwe showroom annex atelier van FERROLIGHT Design. Met hun ontwerpen voor duurzame verlichting timmeren Ferdinand en Marike Verbeek internationaal aan de weg. 

Tot nu werkten de ontwerpers een beetje verscholen achter hun woning aan de Dorpsstraat, maar sinds eind november staat FERROLIGHT Design aan het Noordeinde in Hendrik Ido Ambacht volop in de spotlights. Vanuit hun splinternieuwe en hypermoderne onderkomen met atelier, kantoor en showroom zetten Ferdinand en Marike Verbeek hun – duurzame – missie voort om de wereld te voorzien van het mooiste licht dat er op aarde kan stralen.

Niet onverdienstelijk, want in de afgelopen jaren is FERROLIGHT Design een belangrijke speler in de wereld van mooie en duurzame verlichting geworden. De ontwerpers werken wereldwijd voor grote opdrachtgevers en projecten. Ook internationale verzamelaars staan regelmatig op de stoep in Hendrik Ido Ambacht.

Wat hun werk bijzonder maakt? ,,We zoeken niet alleen voortdurend naar de lichtbron die het mooiste en meest warme licht produceert, maar ontwerpen daar ook de meest minimalistische armaturen bij,” zegt designer Ferdinand Verbeek. Met partner en medeoprichter Marike Verbeek, zijn zij hard bezig om de verlichtingswereld te veroveren. Als het creatieve brein achter het bedrijf, dat inmiddels al zes mensen op de loonlijst heeft staan, onderhoudt Marike alle (inter)nationale contacten om de Dutch designcollectie wereldwijd te laten schitteren.

Daarbij past de overstap naar een grotere werkomgeving. Die hebben zij gevonden aan het Noordeinde. In het atelier worden alle armaturen handmatig geassembleerd. Vanuit hun duurzame visie gebeurt dat met alleen in Nederland geproduceerde onderdelen. In de showroom op de bovenste etage staan en hangen alle modellen uit de eigen collectie. ,,We zijn blij dat we in Hendrik Ido Ambacht een pand hebben gevonden dat past bij de uitstraling van FERROLIGHT Design,” aldus Marike Verbeek.

Opening!

Posted by Marike Ferrolightdesign on Mittwoch, 29. November 2017