PUUR HOLLANDS DESIGNLICHT SUMMUM VAN LUXE EN TECHNIEK

Handgemaakte armaturen FERROLIGHT Design brengen allure in het interieur

FERROLIGHT Design, het exclusieve en eigenzinnige Nederlandse verlichtingsontwerp-atelier dat Ferdinand en Marike Verbeek ruim 17 jaar geleden oprichtten, verovert Europa. Begin 2018 laat FERROLIGHT Design zijn duurzame lichtobjecten van topniveau ook in Duitsland en Zweden stralen. Op de IMM COLOGNE 2018(Hall 03.01 Stand E-020) en STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR  (Hall A Stand A03.13) presenteren de designers hun splinternieuwe ZEUS. Een Mythische solist in de ruimte.

FERROLIGHT Design

Licht is emotie. Dat is de boodschap die Ferrolight Design uitstraalt. Zijn belangrijkste missie: krachtig hoogstaand licht vatten in minimalistische armaturen. Dit is het resultaat van jarenlang minutieus onderzoek naar lichtinnovatie. Ferdinand: ,,Ik werk met licht dat zo dicht mogelijk de warmte van ons zonlicht nadert.’’

De energiezuinige lichtobjecten (energielabel A+ en A++) zijn tot in detail doordacht. Elk handgemaakt armatuur brengt daarmee allure in huis, kantoor of de openbare ruimte. Alle onderdelen zijn Nederlands fabricaat. 100% Dutch, 100% FERROLIGHT Design.

 

Ontwerpers

Ferdinand en Marike zijn 20 jaar partners in business & life. Ze werken en wonen met hun vier kinderen in een dorpje onder de rook van Rotterdam.

Ze delen de liefde voor ambachtelijkheid, hebben oog voor detail en aandacht voor het milieu. Duurzaamheid is een belangrijke rode draad in alles wat zij ondernemen. Marike is de creatieve denktank achter dit unieke concept, Ferdinand de ambachtsman en techneut. Na jaren alles opzij te hebben gezet om hun lichtdroom te realiseren, is FERROLIGHT Design nu ook over de grens een begrip aan het worden. De lichtobjecten zijn al te koop in enkele galeries in o.a. Zwitserland, Duitsland en de VS.

Collectie

Alle lichtobjecten worden gemaakt van hoogwaardige materialen als roestvrijstaal, geanodiseerd aluminium en gelaserde kunststof. De collectie bestaat uit meerdere hanglampen, vloerlampen, wandlampen, dressoirlampen, kroonluchters en buitenverlichting.