DIMMEN

Alle lichtobjecten zowel LED, als halogeen van FERROLIGHT Design zijn dimbaar!

Wij bieden de optie om deze te kunnen dimmen; bij voorkeur met door ons geselecteerde dimmers. Deze zijn specifiek afgestemd op de elektronica van de transformatoren en LED-drivers, die wij gebruiken voor de lichtobjecten van FERROLIGHT Design. Deze zijn uitgebreid getest en functioneren storingsvrij! De keuze bestaat uit een door ons gevoerde wanddimmer of een dimmer met afstandsbediening, zowel geschikt voor LED- als halogeen lichtobjecten.

Dimmen met een afstandsdimmer heeft 4 voordelen:

  1. De lichtkleur blijft mooi bij terug dimmen. ( het licht vergrijst niet)
  2. Je kunt tot 90% terug dimmen,zodat je er echt sfeerlicht van kunt maken.. (met een wanddimmer maar tot 40%)
  3. De afstandsdimmer werkt op een hogere frequentie waardoor je geen trilling/ flikkering ziet.
  4. Voordeel van een secundair dimsysteem ( 0-10 Volt zoals de afstandsdimmer)  is dat het draadloos is en dat er geen draden getrokken hoeven te worden.

Alle electronica is verwerkt in de bijgeleverde plafondbak

Let op : verwijder de eventuele wanddimmer uit het stroomcircuit naar het lichtobject.

Dimmen met afstandsbediening

Dimmen met een afstandsbediening, waarbij de dimmer (actor) in de plafondbak van het armatuur zelf is ingebouwd. Dit biedt naast comfort, een veel hogere standaard van dimmen; een groter dimbereik (tot 20% terug te dimmen) en het armatuur werkt op 600 Hertz. Wij maken gebruik van het merk Moeller/ Eaton X-comfort. Te bestellen bij FERROLIGHT Design.

De wanddimmer

De wanddimmer is van het druk-draaitype. Past in vele systemen van bekende merken. Te bestellen bij FERROLIGHT Design.

Dimmen met een plakschakelaar

Een plakschakelaar is in feite ook een afstandsbediening in de vorm van een schakelaar die u overal kunt monteren/plakken. Te bestellen bij FERROLIGHT Design.

Domotica systeem

1-10 Volt Dali. Geef dit op bij uw order, zodat wij het armatuur met de juiste driver uitrusten (hier wordt geen meerprijs voor berekend).

Andere wanddimmer ?

Mocht uw voorkeur uitgaan naar een ander type wanddimmer, controleer dan of deze geschikt is voor het dimmen van LED-drivers. De dimmer dient te
werken volgens het ‘trailing edge’ (fase afsnij) principe.

BELANGRIJK !!!

Als een lichtobject van FERROLIGHT Design is uitgerust met de afstandsbedienbare dimmer (met afstandsbediening of plakschakelaar) mag er geen wanddimmer of schakelaar in het elektrische circuit naar het armatuur zitten. Dus geen schakelaar of wanddimmer ertussen! Het armatuur dient aangesloten te zijn op een lichtpunt waar permanent stroom op staat. Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen om u het juiste advies te geven.